Kukat eivät kukoista jatkuvasti ja sama pätee meihin ihmisiin. Emme me kuitenkaan keskity kukkien puuttumiseen, vaan niiden ja maaperän hoitamiseen. Me kastelemme niitä, huolehdimme niiden lannoituksesta ja valosta, sekä kenties juttelemme niille kauniita tai vaikka soitamme Mozartia. Miksi sitten olemme usein niin armottomia itseämme kohtaan? Miksi aina huomioimme kuihtuneet kukkamme, emmekä juhli kukoistustamme? Emme me murehdi talvella sitä, että kukat eivät vielä ole puhjenneet nupuilleen, vaan hyväksymme, että se kuuluu asiaan ja jatkamme kukkien hoitamista toiveikkaana, että keväällä alamme nähdä elonmerkkejä. Kun kukat sitten kesällä puhkeavat täyteen kukoistukseensa, iloitsemme elämän ihmeestä ja kauneuden siunauksesta – aivan kuten meidän tulisi toimia itsemme ja parisuhteemmekin kohdalla.

Suomen luonto on mahtava vahvistus ajatukselle ”sillä jolla on, annetaan ja siltä jolla ei ole, otetaan sekin vähä pois”. Kesällä luonto suoltaa esiin mitä kauniimpia kukkia yksi toisen perään ja talvella ei ole kukan kukkaa. Voisi ajatella, että vähempikin kukinto riittäisi kesällä, kunhan vain saisi vähän kukoistusta talveenkin. Mutta talvea varten on omat jutut. On kynttilät ja lumilyhdyt, ammeessa rentoutuminen, takan ja jouluherkkujen tuoksu. Parasta on olla läsnä ja kiitollinen siellä, missä kulloinkin on. Kaikilla asioilla kun on sekä hyvät että huonot puolensa.

Meidän tulisi tuntea itsemme ja kumppanimme, jotta osaisimme hoitaa toisiamme oikein kullakin hetkellä. Vaikka varaudumme erilaisiin asioihin, kuten vuodenaikojen vaikutuksiin, ennakko-odotuksista on hyvä päästä irti kokonaan ja oppia vain nauttimaan sekä itsemme että kumppanimme hoitamisesta. Sitten voi ottaa mielenkiinnolla vastaan sen, mitä elämä kullakin hetkellä tuo pinnalle. Jos kukinto ei hurmaa, lienee aika katsoa vievätkö rikkaruohot kukilta elintilaa. Kun kaikki tekevät parhaansa, ei ketään tarvitse syytellä siitä, että he selviävät tai kukoistavat. Mikä on kukoistusta yhdelle, on selviämistä toiselle. Olennaista on erilaisten tunteiden tiedostaminen ja niiden hyväksyntä, jotta sinä voit elää kauneinta mahdollista elämää juuri sinulle, joka on kuitenkin harmoniassa kaikkien muiden ihmisten kukoistuksen kanssa.

Kukoistusmentaliteetin avainsanoja minulle ovat aitous, ilo, rauha, arvostus, intohimo ja rakkaus. Mitkä sanat kuvaisivat parhaiten sinun kukoistavaa parisuhde-elämääsi? Mitkä kuvat ja kuvaukset auttavat sinua ylläpitämään kukoistusta ja toisaalta päästämään siitä irti tarpeen vaatiessa – viimeistään kuoleman hetkellä?

 

Tutkitaan seuraavaksi kymmenen lainauksen kautta, kuinka Paul Harrington puhuu kirjassa The Secret – Teinivoiman salaisuus unelmaelämän salaisuudesta teineille ja miten se voisi auttaa juuri sinua saamaan parisuhteesi kukoistamaan:

1. “Jos et ole saanut haluamaasi, ajatuksesi ovat varmaan keskittyneet haluamasi asian puuttumiseen.”

On niin paljon helpompaa passiivisesti todeta, ettei pidä jostain kuin aktiivisesti luoda haluamaansa. On hyvä huomata, jos elämä ei tunnu tyydyttävältä, mutta ei kannata jäädä vellomaan siihen negatiivisuuteen. Tällä en kuitenkaan tarkoita, että kaikki epämiellyttävät tunteet pitäisi heti ”ratkaista” pois elämästä, vaan ottaa niihin etäisyyttä ja tarkastella niitä ja niiden sanomaa. Mutta muista kuitenkin myös PYYTÄÄ, mitä haluat.

2. “Eikö olisikin hienoa, jos elämässä voisi napata valikosta iloisen hymiön, klikata sitä milloin vain ja valita, mitä tuntee? Jotkut ehkä voivat toimia niin, mutta suurin osa meistä ei siihen pysty. Älä kuitenkaan hermostu, on toinenkin tapa olla onnellinen milloin vain. Etene pienin askelin ja kasvata tunnetta pikkuhiljaa.”

Kaikki alkaa yhdestä ajatuksesta, etenee yhteen tekoon ja pikku hiljaa purosta syntyy joki.

3. ”Mieti muistokokoelmaasi. Kirjoita lista asioista, jotka tuovat hymyn huulillesi aina, kun ajattelet niitä. Ja aina kun tunnet olosi stressaantuneeksi, masentuneeksi, vihaiseksi tai onnettomaksi, katso listaa, muistele kokoelmasi muistoja ja ole HYVÄLLÄ MIELELLÄ. Se on avain hyvään elämään.”

Aloita siis vaikka jostain hyvästä parisuhdemuistostanne. Nykymaailmassa ihmisillä on yleensä niin kova kiire eteenpäin, että ei ehditä pysähtyä nykyhetkeen. Nyt mustan joutsenen lennettyä Suomeen ainakin periaatteessa voisi olla enemmän aikaa, joten jos vain mahdollista käytä se hyödyksi. Suosittelen suuresti myös kirjeiden kirjoittamista menneisyyden ja tulevaisuuden minältäsi tähän hetkeen, sekä tämän hetken minältä tulevaisuuteen ja menneisyyteen. Mikä sai sinut hyvälle tuulelle menneisyydessä? Mistä voit nyt olla kiitollinen? Entä minkä voisit kuvitella tuovan sinulle iloa esimerkiksi kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä? Olisiko sinun tulevaisuuden minällä mahdollisesti jotain armollista sanottavaa tämänhetkiselle sinulle?

4. ”Pidä toiveesi selvänä mielessäsi, sillä sekava mieli luo vain sekavia tilauksia.”

En voi korostaa tätä tarpeeksi. Sisäinen hiljentyminen ja mielen hallinta ovat parhaat keinot kukoistusmentaliteetin ylläpitämiseksi.

5. ”Kun olet tehnyt tilauksesi, on tärkeää USKOA, että se tulee perille. (…) Miten saat itsesi uskomaan? Se on helppoa. Toimi kuin sinulla jo olisi se, mitä haluat.”

Hienointa on se, että kun löydät unelmasi ja keskityt siihen, kaikki palaset loksahtavat kohdalleen ja tiesi valaistaan edessäsi. Vetovoiman laki tuo elämääsi hienoja asioita, ihmisiä, olosuhteita ja mahdollisuuksia vain koska olet mukana ja säteilet positiivista energiaa.

Huomaa myös, että intohimosi on avain energiaasi ja onneesi. Jos esimerkiksi huomaat olevasi turhautunut, vihainen tai onneton, et melko varmasti toteuta intohimoasi. Itse asiassa turhautumisesi on merkki siitä, ettet saa toteuttaa unelmaasi. Päämääräsi on siis poistaa esteet tieltäsi, jotta pääset takaisin samalle taajuudelle intohimosi kanssa. Ja näin onni löytää luoksesi.

Elämä on yksityiskohdissa. Mistä on sinun unelmasi tehty?

6. ”Viimeinen askel luovassa prosessissa on VASTAANOTTAMINEN. Rentoudu, ota iisisti ja ole hyvillä mielin. Tunne se tunne, jonka uskot kokevasi, kun lopulta saat sen, mitä odotat.

Ja kun lopulta saavutat kiljuvan ilon tunteen, olet täysin samalla aaltopituudella toiveesi kanssa. Ja siinä tilassa olet valmis TOIMIMAAN. Se tarkoittaa, että otat fiksuja askelia, jotta voit OTTAA VASTAAN haluamasi. … Sinä siis PYYDÄT ja USKOT ajatuksillasi. Mutta OTAT VASTAAN toimintasi kautta.”

Eli ota joku pieni askel tänään, joka vie sinut himpun verran lähemmäs kukoistustasi. Sitten sinun on helpompi uskoakin siihen, kun voit ajatella ansaitsevasi sen nähtyäsi vaivaa sen eteen.

7. ”Varmaankin paras tapa olla hyvillä mielin on kuvitella, mitä tunnet, kun kuulet hyvän uutisen… Mitä tekisit? Huutaisitko ja kiljuisit innostuksesta? Tee siis niin nytkin. Tai ehkä antaisit ylävitosen vastaantulijalle? Tee siis niin. Vai juoksisitko kadulle ja halaisit vastaantulijoita jalkakäytävällä? No, jos siltä tuntuu, niin miksipä ei?”

Itse olen huomannut valmennustyössäni, että positiivisten tunteiden kuvittelu on usein vaikeaa – ainakin aikuisille. Siksi on hyvä, että kehotetaan tekemään niitä asioita, joita tekisi kyseisessä tunnetilassa. Kun pelkkä kuvittelu ei riitä, voi olla rakentavaa kokeilla näyttelemistä. Uskon, ettei näyttely ei ole vaarallista, kun intentio on hyvä ja suhteellisuudentaju säilyy.

Suunnittele tuleva päivä herätessäsi tai jos se tuntuu vaikealta, käy päivä läpi illalla ennen nukkumaanmenoa siten, että ’korjaat’ tarvitut asiat: ”Mieti asioita, jotka eivät päivän aikana menneet niin kuin olisit halunnut. Pohdi, miten energiasi ja ajatuksesi vaikuttivat lopputulokseen.” Itse huomaan, että epätoivotut asiat elämässäni johtuvat yleensä hyvin yksinkertaisista asioista: en ole ollut tarpeeksi läsnä, en ole huolehtinut tarpeeksi hyvin perustarpeistani tai olen ollut vanhoiksi käyneiden ajatusmallieni vanki.

Samaan tapaan voi tehdä myös toivomuslistan. ”Voit olla kiitollinen myös toivomuksista ja aikomuksista. (…) Sano lause preesensissä – älä puhu tulevaisuudesta, sillä muuten asia jää tulevaisuuteen. (…) Kiitä listan asioista kuin ne jo olisivat sinun.”

8. ”Siitä vapaudessa juuri on kysymys – saat tehdä mitä haluat, milloin haluat. Saat elää elämää omilla ehdoillasi.”

Haluan vielä korostaa, että haluja on hyvä puhdistaa itsekkyydestä ja tarrautumisesta. Kun halut ovat yhtyneet Universumin tahtoon, ne ovat hyveelliset ja tuovat siten aitoa iloa sekä sinulle että muille ihmisille ilman ”krapulaa”.

9. ”Miksi ihmiset pelkäävät niin kovasti riskin ottamista? Useimmiten se johtuu siitä, ettemme usko ansaitsevamme hyvää, tai pelkäämme, että meidät torjutaan. Kukaan ei tietenkään pidä torjutuksi tulemisesta.”

Aina asiat eivät mene omien toiveiden mukaan ja siksi irtipäästämisen, pettymyksen ja negatiivisten tunteiden käsittelyä kannattaa niin ikään harjoitella turvallisessa ympäristössä. Ideaalissa tilanteessa tämä tapahtuu lapsella kotona ja muissa arkiympyröissä, mutta ei ole hävettävää hakea asiaan ammattiapua aikuisiälläkään. ”saat itse päättää, onko menneisyytesi ankkuri vai ponnistuslauta.”

10. ”Tämä hetki historiassa – juuri tässä, juuri nyt – on upein hetki ikinä.”

Älä heitä hukkaan elämääsi, vaan ole läsnä juuri siellä missä olet: omassa kehossasi, mielessä ja ennen kaikkea sielussasi. Ja ole itsellesi lempeän kannustava – aivan kuten olisit pienelle lapselle. Tule saamaan Saturakkaus-jäsenalueen tuki rakkauselämäsi kukoistukselle.

 

– Johanna / Saturakkaus

 

 

Lähteet:
Banks, Anja: Fengshui-aapinen
Gummerus, 2009
Paul Harrington: The Secret – Teinivoiman salaisuus
WS Bookwell Oy, 2010

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.