Kun saamme puolisomme tuntemaan itsensä hyväksi, rakastetuksi, arvostetuksi, kauniiksi/komeaksi, halutuksi tilimme puolisomme rakkauspankissa kasvaa. Jos taas saamme hänet tuntemaan itsensä huonoksi millä tahansa tavoin, tilimme saldo hänen rakkauspankissaan pienenee. Teemme siis päivittäin talletuksia tai nostoja tililtämme kumppanimme rakkauspankista riippuen siitä, kuinka kohtelemme kumppaniamme sekä millä tavoin kommunikoimme hänelle tarpeitamme ja tunteitamme.

Kokemuksemme parisuhteestamme riippuu hyvin pitkälti siitä, kuinka paljon talletuksia ja nostoja teemme rakkauspankistamme eli mikä on tilin saldo. Osa talletuksista ja nostoista tapahtuu enemmän tai vähemmän alitajuisesti ja juontavat juurensa elämämme aikana meihin juurtuneista tavoistamme – hyvistä ja huonoista. Oppiaksemme luomaan kauniimpaa parisuhdetodellisuutta, meidän täytyy tiedostaa mitkä asiat rikastuttavat ja mitkä asiat verottavat tiliämme kumppanimme rakkauspankissa ja pyrkiä siten tekemään mahdollisimman paljon talletuksia sekä välttämään turhien nostojen tekemistä. Tiedostamalla rakkauspankkitilin merkityksen parisuhteellemme, sekä ymmärtämällä mitkä asiat rikastuttavat ja köyhdyttävät tilimme saldoa, voimme alkaa aktiivisesti luomaan itsellemme kukoistavaa parisuhdetta, jossa molemmilla on hyvä olla.

Kuuluisan avioliittotutkijan John Gottmanin mukaan onnellisissa parisuhteissa on 5 hyvää asiaa jokaista huonoa kohden. Jos siis teemme yhden noston kumppanimme rakkauspankista, meidän täytyy tehdä viisi talletusta, jotta saldomme säilyy positiivisella ja kumppanimme kokee rakkautta meitä kohtaan.

Ota hetki aikaa, mieti ja listaa ylös mitkä asiat rikastuttavat kumppanimme pankkitiliä rakkauspankissamme ja mitkä asiat saavat tilin saldon vähenemään? Mieti, millä tavoin voit itse rikastuttaa omaa tiliäsi kumppanisi rakkauspankissa ja pyri tekemään näitä asioita päivittäin.

Sijoita parisuhteeseesi ja osta itsellesi ja kumppanillesi lahjaksi joku Saturakkaus-tuote.

 

– Juha/Saturakkaus

Rakkauspankki

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.