Romantiikka on kuollut, koska olemme antaneet sen kuolla. Kaikki rakastavat kauniita rakkaustarinoita ja -elokuvia, mutta jokapäiväisessä elämässä kuulee enemmän kuin säännöllisesti alentavia ja jopa halventavia kommentteja ihmisten omista parisuhteista. Eikö rakkaus olekaan arvokasta? Mielestäni aito rakkaus on maailman aliarvostetuimpia asioita tällä hetkellä. Löytää vierelleen kumppani, jonka kanssa on hyvä olla.

Rakastaa ja tulla palavasti rakastetuksi. Löytää ihminen, jonka viereen haluat nukahtaa joka ilta. Aito rakkaus ja hyvä parisuhde ovat yksi niitä harvoja asioita, joita rahalla ei saa.

Toki on näennäisesti helpompaa olla viileä ja liihotella pinnallisesta suhteesta seuraavaan. Puhua kuinka ei välitä ja välttää sitoutumista, koska siihen ei todellisuudessa uskalla antautua peläten, että sattuu. Se on inhimillistä ja luonnollista, mutta näin eläen jää yksi koko elämän merkityksellisin asia kokematta. Rakkaus. Rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Aito rakkaus ei ole opeteltuja maneereita ja halpoja eleitä. Se ei ole pelejä, eikä tunteiden panttaamista. Aito rakkaus on rohkeutta heittäytyä haavoittuvaiseksi. Rohkeutta näyttää tunteensa ja myöntää sekä itselleen että muille ihmisille mitä oikeasti haluaa. Rohkeutta puhua ja näyttää rakkautensa sekä rohkeutta vastaanottaa rakkautta, jos on niin onnekas, että siihen on mahdollisuus.

Aito rakkaus vaatii myös romantiikkaa. Se vaatii huomiota ja panostusta, että se kukoistaa. Romantiikka on monelle suuria eleitä, jotka säväyttävät upealla tavalla varsinkin suhteen alussa ja niillä on ihana yllättää kumppani alkuhuuman jälkeenkin aina aika ajoin. Pitkässä juoksussa kuitenkin korostuvat ne pienet arjen sanat ja teot, joista paistaa läpi näkymättömällä musteella kirjoitettu viesti, että et ole pelkästään se universumin paras, vaan minulle Se Ainoa. Se joka pääsee tällaista rakkautta ja arjen romantiikkaa maistamaan ei koskaan tule tyytymään vähempään. Eikä pidäkään tyytyä.

”Ensimmäiseksi, ajattele. Toiseksi, unelmoi. Kolmanneksi, usko. Ja lopuksi, uskalla.” – Walt Disney, naimisissa yli 40 vuotta kuolemaansa saakka.

Millainen unelmiesi parisuhde onkaan, tehdään siitä yhdessä totta. www.saturakkaus.fi

Juha / Saturakkaus

Romantiikkaa metsän siimeksessä

Romantiikkaa voi luoda minne vain.

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.