Unelmien toteuttamisen kaava on yksinkertainen: näet mielessäsi toteutuneen unelmasi kristallinkirkkaana, tunnet miltä sinusta tuntuu, kun unelmasi on toteutunut, ja voit rauhallisin mielin poistaa esteitä unelmasi toteutumisen tieltä, koska tiedät, että on vain ajan kysymys, milloin se toteutuu.

Kaava on yksinkertainen, muttei suinkaan helppo toteuttaa. Unelmien toteuttaminen vaatii systemaattista työtä. Ja kaiken lisäksi, vaikka onnistuisimmekin toteuttaa unelmamme, voi käydä myös niin, että huomaamme ajatuksemme unelmastamme olevan hyvin erilainen unelman todellisuudesta.

Toisin sanoen, joudumme unelman toteuduttua edelleen nukkumaan riittävästi, pesemään hampaat, käymään suihkussa ja pesemään hiukset (jos meillä sellaiset on), sekä huolehtimaan muusta hygieniasta. Me joudumme järjestämään useita ruokailuja joka päivä ja syömään mahdollisimman terveellisesti, jos haluamme, että meillä on terveyttä ja energiaa toteuttaa ja elää todeksi unelmamme. Me joudumme liikkumaan niin että rasitumme ja huolehtimaan myös palauttavasta liikunnasta. Meillä lienee edelleen myös kotiin, työhön ja sosiaaliseen elämään liittyviä velvollisuuksia, joista palautumiseen tarvitsemme myös henkistä palautumista ja virkistymistä.

Tästä kaikesta ja vielä monesta muusta arkisesta askareesta johtuen on mielestäni tärkeää, että unelmien tavoittelun lisäksi pyrimme koko aika lisäämään tyytyväisyyttämme tästä hetkestä ja löytämään iloa ihmiselämän perusrutiineista.

Unelmien toteuttamisessa on siis kyse ennen kaikkea mielenlaadusta, joka pyrkii positiiviseen ajatteluun luontaisen negatiivisen pelkokeskeisyyden sijaan. Unelmille otollinen mielenlaatu tukee ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja uskoo mahdollisuuksiin ja ihmisten hyvyyteen. Vaikeitakin asioita koettuaan tähän pääsee anteeksiannolla ja pienillä järkevästi suunnitelluilla askelilla.

Mielenlaadun lisäksi on olennaista tosiaan ottaa selvää, mitä unelman toteutuminen tarkoittaa käytännössä. Esimerkiksi joku voi haaveilla avioliitosta, kun ajattelee että se on jatkuvaa juhlaa, mutta se ei tietenkään ole mahdollista, koska edellä mainitut seikat. Tai joku voi haaveilla tietystä urasta, mutta ei ymmärrä kuinka se käytännössä toimii ja siten sopii hänen persoonallisuuteensa ja elämäntilanteeseensa. Olennaista on kehittää omaa luonnettaan ja tapoja, jotka lisäävät hyvinvointia ja auttavat siten unelmien toteuttamista. Itse esimerkiksi aloin ikääntymiseni kunniaksi herätä joka aamu klo 5, jotta minulla on joka aamu tunti itselleni aloittaa päivä hyvissä energioissa.

Kolmas tärkeä asia unelmien toteutumiselle on kärsivällisyys, sillä useimmiten unelmien toteuttamiseen menee paljon aikaa. Se on hyvä asia, koska odotusaika, aivan kuten raskaudessakin, valmistaa ihmistä elämään unelmaa todeksi.

Saat yksityiskohtaisemmat ohjeet unelmien toteutumiseen seuraavan rakkauskirjeen mukana 12.5. tulevassa kirjasessa Kukoistava elämä – Kuinka toteutin unelmani ja sinä voit tehdä samoin. Tilaa siis rakkauskirje samantien ilmaiseksi, jotta pääset taas askeleen lähemmäs unelmasi toteutumista.

SONY DSC

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.