Miehille ulkonäkö on kumppania valitessa yksi tärkeimmistä kriteereistä (Harley, s. 12), mikä lienee yksi syy siihen, että naiset käyttävät suuret määrät rahaa ulkoiseen kauneuden kohotukseen muuan muassa vaatteiden, korujen ja kauneusleikkausten muodossa, koska kaikki haluavat rakkautta. Molemmat tuntuvat usein nykymaailmassa unohtavan, että se tärkein kauneutta synnyttävä tekijä löytyy kuitenkin sisältämme ja se on rakkaus.

Eli paradoksaalisesti ihmiset yrittävät ulkoisilla keinoilla tehdä itsestään rakastettavampia, vaikka tehokkain keino saada rakkautta olisi herätellä rakkautta itsessään. Jotkut sen ehkä ymmärtävätkin, mutta harva uskoo, että rakkauden esiintuomiseen voisi itse tehdä jotain.

“Yleensä ihmiset toivovat elämältä sekä rakkautta että rahaa. Kukaan ei kuitenkaan kuvittele, että sopiva summa rahaa siirtyy hänen pankkitililleen, jos niin on tarkoitettu. Kaikki tietävät, että sitä saadakseen on mentävä töihin tai sijoitettava viisaasti. Rahaa voi myös periä, mutta rakkautta ei. Jokainen joutuu tekemään jotain rakkauden eteen.”(Norkola, s. 6)

Vesi vanhin voitehista, mutta rakkaus on paras. Näin uskon minä ja muutama muukin, joiden ajatuksia tässä kirjoituksessa esittelen. Entä mihin sinä uskot? Japanissa on tehty tutkimusta (Masaru), jonka mukaan rakkaus vaikuttaa jopa veden koostumukseen kaunistavalla, harmonisoivalla tavalla. Mitä voimme siis tehdä rakkauden ja siten myös kauneuden esiintuomiseksi?

 

Rakkauden energialla leikkiminen

Kun usko aktiiviseen toimintaan puuttuu, on helpompi vastaanottaa passiivisesti sitä mitä saa, mutta eikö olisi kiehtovaa osata luoda rakkautta. Suomeen rakkausvalmennuksen tuonut edesmennyt Sari Norkola sanoo rakastumisen salaisuuden olevan näkymätön, sähkön kaltainen eroottinen energia, jota voi itse vahvistaa ja jolla voi leikkiä. Miten tuohon energiaan sitten päästään käsiksi?

Kaikki lähtee omasta suhtautumisesta. On ihan OK nähdä asiat vaaleanpunaisten silmälasien läpi. Sri Swami Sivananda (s. 13) sanoo, että jumalalliset ajatukset saavat kasvot loistamaan. Mikä ilmaisisikaan jumalallista sen paremmin kuin rakkaus kaikissa eri muodoissaan?

Romantiikka on yksi tie kohti rakkausenergiaa, mutta sinne on olemassa myös oikopolkuja. Ensimmäinen oikopolku rakkausenergiaan on hellyys. … Toinen oikotie rakkausenergiaan on myötätunto. … Kolmas oikotie rakkausenergiaan on visualisointi.” (Norkola, s. 8-9)

Edellä mainittujen lisäksi suosittelen myös kiitollisuutta. Olen huomannut, että minulla on keskimäärin muita suomalaisia suurempi tarve hyvien asioiden juhlistamiselle eli kiitollisuudessa vellomiselle. Minusta on vain ihanaa hehkuttaa omaa ja muiden onnea! Se tekee elämänkokemuksestani nautinnollisen. Kuten roolimallini Roberto Benini on sanonut, on keskinkertaista ilmaista kiitollisuutta maltillisesti.

Ehdotan, että aamulla herätessäsi myös sinä kiität – parhaassa tapauksessa suureellisesti – levosta, vaikkei se olisikaan ollut niin rentouttavaa ja ravitsevaa kuin olisit toivonut. Sen jälkeen voit kiittää kasvoista, jotka vieressäsi näet – oli ne sitten ihmisen tai lemmikin kasvot, tai vaikka kasvot valokuvassa. Seuraavaksi voit kiittää rauhasta, terveydestä, aamupalasta ja tulevan päivän seikkailuista. Aamupalaa syödessä voit keskittyä todella haistamaan ja maistamaan ruokaasi. Hampaita pestessäsi katso itseäsi peilissä ja sano itsellesi kauniita asioita. Se on erittäin hyödyllistä silloin, kun se tuntuu tyhmältä ja kaikkein vaikeimmalta.

 

Heräsin kauneuteenRakkauden kaunistava voima

Aloitin päiväni kauneuden kokemisella,

sillä nämä silmät on luotu katsomaan kauneutta,

peilaamaan ohikulkevia sieluja.

Aamun kasvot ovat vielä puhtaat,

uusi päivä odottaa löytäjäänsä.

– Paula Vahermaa

 

 

Kauneus mallimaailmassa

Mielemme on usein meille hyvin julma. Olemme tottuneet olemaan vaativia, kun kadotamme kovassa maailmassa ja arjen kiireessä yhteyden sieluumme. Olen toiminut mallina yli 20 vuoden ajan ja ulkonäkööni on sen tähden suhtauduttu hyvin ”objektiivisesti”. Mallikuvissa ei ole ollut tarkoitus näyttää minun sieluani, vaan tuotteet, joita mainostan, parhaassa mahdollisessa valossa.

Kuten kaikki asiat, mallintöissä on ollut sekä hyvät että huonot puolensa. Hyvää on ollut eritysesti se, että olen todella ymmärtänyt kauneuden olevan katsojan silmissä. Kampaaja pitää kuvista, jossa hiukset näyttävät parhailta. Meikkaaja arvostaa kuvia, jossa meikki näyttäytyy edullisesti. Stylisti tykkää, kun vaatteet ovat oikealla lailla ojennuksessa. Minä olen pitänyt eniten kuvista, jossa minä näytän mielestäni kauneimmalta versiolta itsestäni. Ehkä kuitenkin kaikkia miellyttää eniten kuvat, joissa on myös sielukkuutta.

 

Rakkautta sielun silmin

Kun olemme sielussamme, olemme onnellisia ja innostumme asioista miettimättä niiden täydellisyyttä. Katsokaamme itseämme siis sielumme lempein silmin. Sielu on keholle ja mielelle kiitollinen saatuaan mahdollisuuden tulla laajentumaan inhimillisten kokemusten kautta. Sielu tietää olevansa kaunis – aivan kuten kaikkien muidenkin sielut ovat. Sielu haluaa näkyä sekä kasvoilla, kehossa että ihmisten toimissa.

Ei ihminen ole minusta kaunis, kun sielu peitetään esimerkiksi kauneusleikkauksilla. On hienoa, että kasvojen ja kehon hygieniasta huolehditaan ja esimerkiksi annettaan niille helliviä hoitoja ihon terveyttä edistävillä luonnontuotteilla. Tämä lisää oksitosiinin eli rakkaushormonin eritystä. Myös kasvoja, kuten koko kehoa kannattaa jumpata. Kaikkein tärkeintä on, että ihminen voi hyvin. Hyvinvoivan ihmisen on helpompi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja sanoisin, että ihminen joka on täysin sinut itsensä kanssa on myös hyvin viehättävä.

Jos kaipaat vielä jotain lisävirikkeitä, voit visualisoida rakkautta ja kauneutta elämääsi vaikka näin:

 

Rakkaus on yksityiskohdissa

Leikitään, että tänään on täydellinen päivä. Kaikki on mahdollista. Voit olla juuri se ihminen, joka haluat ja elää unelmiesi elämää. Mitä sinä tekisit? Mitä näkisit, kuulisit, tuntisit, haistaisit ja maistaisit? Ole mahdollisimman yksityiskohtainen. “Jumala on yksityiskohdissa.” Sanotaan, että alitajunta – joka kontrolloi kehosi toimintoja – ei erota todellista ja kuviteltua (Wissler).

Täydellisenä päivänä tuskin soimaisit itseäsi kehityskohdistasi. Sen sijaan voisit kehittyä ulkonäössäsi vaikka niihin asioihin, joista jo pidät. Jokaisessa on varmasti jotain itsestäänkin viehättävää. Ja jos olet niin onnekas, että sinulla on kumppani, joka sanoo sinulle, kuinka upealta, kauniilta ja seksikkäältä näytät, niin uskot siihen ja vellot siinä ihailussa. Kiität kumppaniasi ja hymyilet pukiessasi päälle vaatteita, jossa tunnet olosi sekä kotoisaksi että edustavaksi.

Tai mieti vaikka tilannetta, että olet ihastunut. Ajatus ihastuksesi kohteesta saa sydämesi sykkimään, perhoset lentelemään vatsassasi, kädet hikoamaan, posket punastumaan tai vaikka kadottamaan ruokahalun. Kaikki onni ja autuus rakkaudesta on vielä täysin kuviteltua, mutta se on kouriintuntuvaa. Sinun täytyy vain uskoa omaan kuvitelmaasi. Uskoa täytyy vahvistaa, muuten se lakastuu. Aivan kuten ihastuskin yleensä laimenee, jos sille ei saakaan vastakaikua tai selviää, että kaikki olikin väärinkäsitystä. Mutta vaikka usko rakkauteen olisikin väärinkäsitystä, niin mikään ei voi poistaa sitä hyvää oloa, jota olet siihen uskoessa tuntenut. Siispä suosittelen, että valitset joka aamu uskovasi rakkauteen ja kauneuteen. Visualisoi sitä elämääsi, manifestoi sitä romantiikan, hellyyden ja myötätunnon kautta, sekä etsi vahvistusta uskollesi.

 

Kuinka luot kauneutta ja rakkautta kokonaisvaltaisesti?

Tätä varten on syntymässä Saturakkaus-jäsenalue. Kuten Princetonin yliopiston tutkimuksissa on todettu, mitä enemmän ihmisiä liittyy yhteen uskomaan toistensa unelmiin ja kannattelemaan niitä hellästi sydämissään, todennäköisyydet unelmien toteutumiseen moninkertaistuvat. Saturakkaus-jäsenalueen tuki ja materiaalit auttavat sinua valitsemaan joka päivä sen, että uskot rakkauteen.

Eli olitpa sitten mies, joka haluaisi kauniimman kumppanin tai nainen, joka haluaisi olla kumppanilleen kauniimpi, paras tapa on rakastaa sekä itseään että lähimmäisiään. Keskittyä ennenkaikkea asioihin, jotka ovat jo hyvin ja kiittää niistä.

Uskomme täällä Saturakkaudessa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, joka huomioi sekä ihmisen että parisuhteen moniulotteisena kokonaisuutena. Tämän tähden tulen kirjoittamaan rakkauden yhteydessä kauneuden lisäksi myös mielen hyvinvoinnista, hyvistä yöunista, kuukautiskierrosta sekä rahasta.

Jäsenalueemme suunnittelu lähti liikkeelle tästä kysymyksestä: Kuinka löytää ikuinen onni, kehittää kuninkaallinen luonne ja satumainen parisuhde, sekä säästää rahaa samalla kun kokee, että aika riittää kaikkeen merkitykselliseen?

Haluaisitko kuulla siihen vastauksen? 🙂

– Johanna / Saturakkaus

 

Lähteet:

Emoto, Masaru (2010): Water Crystals:
http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

Harley, Williard F. Junior (1986): His Needs, Her Needs

Norkola, Sari (2001): Rakkausmagneetti

Sivananda, Sri Swami (1996): Thought Power: http://www.dlshq.org/download/thought_power.htm

Vahermaa, Paula (2020): Aarresanat

Wissler, Todd (2014): Subconscious Mind: http://www.newagearticles.com/Article/The-6-Key-Points-To-Your-Subconscious-Mind-Power/1102

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.