Heräsin yhtenä päivänä siihen, että koin, ettei unelmamieheni enää nähnyt minua. Sitten tajusin, etten itsekään enää tiennyt kuka oikeastaan olin. Epämääräisesti vain tiedostin, etten ollut enää se sama nainen, joka rakastui mieheeni. Hänen rakkautensa oli auttanut minua kohtaamaan sekä itseni että elämäni täysin.

Elämästäni oli tippunut pois asioita ja ihmisiä, jotka eivät värähdelleet samalla tasolla saturakkauteni kanssa. Se oli vaikeaa, sillä olemme sosiaalisia eläimiä, haluamme kuulua laumaan. Vaikeaa on myös kyseenalaistaa ja luopua laumansa arvoista, jos ne eivät enää palvele itsen ja elämän korkeinta hyvää.

Kaikki vaikeudet luovat luonnollisesti painetta myös parisuhteelle. Vaatii tietoisuutta erotella elämän haasteiden aiheuttamat tunteet kumppanista ja parisuhteesta. Vaatii ymmärrystä nähdä parisuhteen syklinen luonne kutsuna syvempään saturakkauteen. Vaatii työtä käsitellä itse kaikki vaikeat tunteet, jota oma ja parisuhteen kehitys aiheuttavat. Myös ne vaikeat tunteet, jotka muodostuvat siitä, että otat aikaa itsellesi käsitelläksesi omat juttusi, kun aika ei tunnu riittävän edes perusjuttuihin.

Muutimme Helsingistä pikkukaupunkiin ja verenpaineeni laski, migreeni katosi, aloin nukkua taas yöt ja voida hyvin, sekä tulla osaksi uusia laumoja. Joskus hyvinvoinnin eteen täytyy tehdä radikaaleja vetoja, kuten muutto uusiin, paremmin elämän kokonaisuutta palveleviin, kuvioihin. Joskus se vaatii vain sitä, että ottaa aikaa aidoille treffeille itsen ja kumppanin kanssa.

Me teimme Juhan kanssa niin, että hän kutsui minut teelle ”kotiinsa” kuin olisimme vasta tavanneet. Oli todella virkistävää keskustella kumppanin kanssa kuin olisimme juuri tutustuneet!

Kerroimme toisillemme lyhyesti itsestämme ja siitä, miten olimme päätyneet tähän päivään. Jaoimme haasteistamme ja toiveistamme. Siinä toistemme kanssa jutellessamme tajusimme, miten onnekkaita olimmekaan, kun meidän ei tarvinnut aloittaa treffailua oikeasti ihan alusta uuden ihmisen kanssa, vaan olimme jo aviossa unelmien kumppanimme kanssa (ja muistan vielä senkin ajan, kun rakastin deittailua uusien ihmisten kanssa, joten nauti täysillä siitä elämänvaiheesta, mitä saat juuri nyt elää). Kumppanin, jonka tunsimme täysin. Kumppanin, jota ihailimme kaikessa hänen inhimillisyydessään. Kumppanin, jonka tukeen ja turvaan pystyimme luottamaan niin myötä- kuin vastamäessä.

Tajusin myös treffiemme aikana, että vaikka en ollut enää sama nainen ja mieheni ei ollut enää sama mies kuin suhteemme alussa, olimme edelleen niin yhteensopivat kuin kaksi ihmistä olla voi. Ihmisen hyvillä puolilla on aina varjopuolensa ja haastavimmilla puolilla siunauksensa. Usein ihmiset suhteen alussa rakastuvat toisessa piirteisiin, koska ne yleensä tuovat ihmisen elämään jotain, mikä siitä on puuttunut. Myöhemmässä suhteen vaiheessa ne samat asiat saattavat inhottaa, sillä ne ovat puuttuneet ehkä siitä syystä, etteivät ne kuvasta ihmisen omia arvoja. Ainoa mikä kuitenkin on muuttunut, on suhtautuminen niihin. Alussa näki niiden tasapainottavan ja rikastuttavan omaa elämää, myöhemmin ne helposti vain ärsyttävät, kun ne haastavat omien arvojen mukaisen elämän ja kutsuvat mukanaan muutokseen tai ainakin toisen erilaisuuden ja erillisyyden täyteen hyväksyntään.

Tarkoitus on kuitenkin jatkaa aina parisuhteen vaiheesta toiseen ja päästä syvän saturakkauden vaiheeseen, jossa ei enää arvoteta toisen joitain puolia hyviksi ja toisia huonoiksi, vaan nähdään toinen ihminen kokonaisuudessaan täysin rakastettavana. Ympyrä sulkeutuu ja palataan alun kaltaiseen tilaan, jossa toinen ja suhde koetaan satumaisena ja arvokkaana, mutta nyt rakkaus on tehnyt tilaa myös inhimillisyydelle ja sen näkemiselle kauniina ja koskettavana. Teki äärimmäisen hyvää, kun toinen ihminen armollisesti peilasi matkan, jonka olin kulkenut tänne asti, sekä auttoi hahmottelemaan kanssani sen horisontin, mihin olimme sisäisesti käsi kädessä kulkemassa seuraavassa syklissämme.

Päätimme myös osallistua vuoden kestävään amerikkalaiseen ”Saturakkaus-jäsenyyteen”, jotta saamme ylläpidettyä ihanan suhteemme edelleen meille juuri oikeana ja toisaalta, jotta saamme varmistettua, että meidän (puolet halvemmalla ja suomenkielisellä) jäsenalueellamme on kaikki teille tarvittava unelmien parisuhteen saavuttamiselle ja ylläpitämiselle.

Kaikki ei kuitenkaan sujunut alussa ihan nappiin amerikkalaisen jäsenalueen kanssa. Syötettyäni maksutiedot ja kirjauduttuani kurssille, en saanut tunnuksia, joilla päästä jäsenalueelle. Koska olen tottunut netissä toimivan jäsenalueen käyttöön, osasin kaivata niitä ja laitoin sähköpostia asiasta. Jouduin odottelemaan useamman päivän vastausta, mutta lopulta tunnukset saapuivat tarjous-kansiooni. Kun sitten olimme järjestäneet aikaa kurssin aloitukseen, saamani tunnukset eivät toimineetkaan ja laitoin taas viestiä asiasta. Ehkä tarkoitus oli, että joudumme tekemään työtä sen eteen, että pääsemme aloittamaan kurssin, sillä sanotaan, että ihmiset arvosta jotain, jos sen saa liian helpolla. 😉

Halusin kertoa tämän, jos vasta aloittelet tällaisten nettipalveluiden käyttöä. Älä ikinä jää ihmettelemään, jos tuntuu, että tekniikka ei toimi syystä tai toisesta toivotulla tavalla, vaan laita meille heti viestiä osoitteeseen info(a)saturakkaus.fi, niin autamme sinut eteenpäin. Tyhmiä kysymyksiä ei ole, on vain tyhmää, jos sinulta jää parhaat rakkaus- ja parisuhdevinkkimme saamatta ja saturakkaus kokematta teknologia-sekaannusten takia. 🙂

Kaikki jäsenalueen huoneet on nyt avattu ja lisää vinkkejä treffailuun on tulossa myös Kuherruskuukausi-pakettiin, johon kuuluu niin ikään kuukauden ilmainen kokeilu jäsenalueella. Tehdään vuodesta 2021 Saturakkauden vuosi!

Kirjoita kommentti

Sinun täytyy olla kirjautunut, jotta voit jättää kommentin.